Христо Стоичков отново показа активност в социалните мрежи. Той надъха българския

...
Христо Стоичков отново показа активност в социалните мрежи. Той надъха българския
Коментари Харесай

Стоичков надъха яко националите преди похода към класиране за Мондиал 2022

Христо Стоичков още веднъж сподели интензивност в обществените мрежи. Той надъха българския народен тим преди значимата среща против Швейцария на националния стадион " Васил Левски ". Двубоят ще стартира от 21:45 часа.

Това е първи мач от Група C в квалификациите за Световното състезание през 2022 година в Катар. Ето какво написа Камата на формалния си профил във Facebook:

" Няма място за повече оттегляне! Време е за борба! България в никакъв случай не се предава! ".

Мачът е довечера от 19:00 часа. Срещата е формален дебют за новия народен селекционер Ясен Петров. Пловдивския Джанини показва оптимизъм преди квалификациите и с избора си на футболисти загатна, че готви изненади. За нов капитан на тима бе определен Георги Костадинов.

Селекционерът не скри, че има упования, само че действителностите ще проличат през днешния ден на терена.

" Трябва да излезем и да се оправим с Швейцария. Никога няма да разясня съперника, а ще приказвам единствено за нашия тим. Убеден съм и се надявам, че имам най-хубавото. Ще бъде забавно и за мен. В рамките на толкоз малко дни ние занапред се опознахме.

Имам някакви упования, само че желая да видя момчетата в формален мач. Когато влезеш в борба, виждаш действително до каква степен ти стигат опциите. Ние имаме някаква концепция, само че по какъв начин са влезнали в тази концепция, ще разберем на следващия ден. Обичам да стъпвам на действителни обстоятелства ", съобщи преди мача Петров. Специалистът добави, че евентуално ще запази нападателя Андрей Гълъбинив за борбата с Италия.

Почти несъмнено Пловдивския Джанини ще заложи на скица 3-5-2 като към този момент разгласи, че чака по-атакуващ футбол. 

На вратата се чака да стартира Пламен Илиев. В отбрана да работят Васил Божиков, дебютантът Даниел Димов, Петър Занев. Като халф-бекове евентуално ще работят Страхил Попов отдясно и Сисиньо отляво. Кристиян Малинов и новият капитан Георги Костадинов ще се изявяват като опорни халфове. Атаката ни евентуално ще е формирана от Димитър Илиев и бързите Георги Йомов и Кирил Десподов.

В лагера на Швейцария демонстрираха убеденост. Селекционерът Владимир Петкович разполага с именити играчи, като звездата на отбора Гранит Джака разгласи, че счита " кръстоносците " и Италия за любимци в групата. От своя страна Петкович съобщи, че желае ранен гол на " Васил Левски " през днешния ден.

Той няма да разчита на Фабиан Шер, Бечир Омерагич и Ренато Щефен. Двубоят ни против Швейцария ще е 11-и в историята на опълчванията против този противник. Балансът е 4 победи за " кръстоносците ", две за " лъвовете " и 4 равенства.

За последно двата отбора са се срещали в формален дуел на 6 септември 2011 година в Базел, когато губим с 1:3 в европейска подготовка. Последният триумф на България над този противник е от 1992 година в другарски мач като посетител с 2:0.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР